streda 24. októbra 2012

Beh na dlhú trať

Každému je jasné, že ak chce niečoho dosiahnuť musí bojovať, aby sa mu to podarilo. A nie je tomu inak aj s Cake4Joy.

Ako sme dostali nápad na vytvorenie Cake4Joy som vám už prezradila, teraz vám chcem poskytnúť náhľad do zákulisia. Ako sa pripravujeme na pečenie, nepodarené fotky, lebo všetci vieme, že nikto nie je dokonalý.  Takže ak sa vám vyleje mlieko na dlážku, nesmúťte. Ukážem vám aj ako pokračuje naša práca čo sa týka reklám pre blog.
Najdôležitejšie, ak chcete začať je prieskum a testovanie
 Prieskum neznamená len aké cesto ľuďom chutí, ale aj prieskum trhu, zahraničných pekárov/ cukrárov atď. Ako vyzeral náš prieskum? V prvom rade sme hľadali blogy kde by sme doplnili svoju zásobu ciest. K dnešnému dňu náš zoznam číta niečo cez desať receptov. Ďalší prieskum bol už zmienených blogov. A samozrejme "konkurencie" a to či už zahraničnej, tak tunajšej. Zo zahraničných stránok sme čerpali určite inšpiráciu v príchutiach, ktorý je neskutočne veľa a aj v dizajne či už stránok, alebo jedla. 
Testovanie začína vtedy, keď dáme piecť druh cesta. Každé je úplne iné a to aj výzorom, posúďte sami:

Zámerne fotené pred pridaním polevy.

To je len zlomok. No môžete si všimnúť ako vyzerajú. Každý je iný, každý je jedinečný.

Teraz sa dostávame k časti, ktorú s obľubou nazývam "marketingová". Napríklad také vytváranie loga, "logo" ktoré máme teraz ani nie je logo. Takže mi začala práca v podobe grafiky. Návrh loga začína na papieru a pokračuje sa v grafickom programe, kde nastáva chvíľka pravdy. Musíte nad tým stráviť hodnú chvíľu než vznikne niečo použiteľné. A ak ste s výsledkom spokojní, tak vám blahoželám. 

A nakoniec sa dostávame k dôležitému a ťažkému prvku- reklama. Máme šťastie, že v tomto obore je mamka Majka zbehlá. No i tak si to vyžaduje veľmi veľa práce. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára